EVROPSKI POKAL - IZJEMEN ŠPORTNI DOGODEK NA KRVAVCU

V torek, 2.2.2021 je Krvavec gostil tekmo za Evropski pokal. V odličnih vremenskih razmerah se je preko 95 smučark iz 22 držav podalo na vrhunsko pripravljeno progo. Zmage se je veselila Hrvatica Zrinka Ljutić, kar je prav poseben uspeh, saj je bila tudi najmlajša smučarka na startu. Z majhnim zaostankom vsega 8 stotink ji je sledila Marte Monsen, Norveška, na tretje mesto pa se je uvrstila še ena Norvežanka Kaja Norbye. Najboljša Slovenka je bila Neja Dvornik na osmem mestu.

Zrinka Ljutić, ki jo na Hrvaškem že primerjajo s slovito rojakinjo Janico Kostelić, je po prvi vožnji zasedala drugo mesto. Pred njo se je uvrstila zgolj Kaya Norby, vendar je bila prednost Norvežanke minimalna in je znašala zgolj pet stotink sekunde. To prednost je na drugi progi Ljutićeva po ponesrečenem finalu vodilne Norvežanke nadoknadila za drugo zmago v tem tekmovanju, ki je po kakovosti takoj za svetovnim pokalom. Konec januarja je slavila na slalomu v Zell am Seeju. Po prvem delu preizkušnje evropskega pokala sta se v prvo trideseterico prebili dve Slovenki, Neja Dvornik in Andreja Slokar. Dvornikova je bila z zaostankom 1,03 sekunde deveta, Slokarjeva pa z zaostankom 1,50 sekunde 19. V finalu je bila Dvornikova hitrejša, vpisala je peti čas druge vožnje ter pridobila eno mesto s skupnim zaostankom 62 stotink sekunde. Andreja Slokar je po lestvici zdrsnila na 24. mesto (+2,00). Marte Monsen je bila najhitrejša v finalu ter s šestim časom prve vožnje skočila na stopničke.

Danes 3.2.2021 bodo imele smučarke še eno priložnost, da se izkažejo tekmi za Evropski pokal. Start 1. teka bo ob 10h, 2.teka pa ob 13h.

Krvavec bo tudi v tej sezoni s ponosom ponovno gostil dve veleslalomski tekmi za evropski pokal.


Preverite še

Poroke

Zimska pravljica v belem ali poroka sredi cvetočih pašnikov? Poroka je poseben dogodek v življenju vsakogar izmed nas. Doživita najlepši dan v vajinem življenju v objemu gora na najvišji poročni lokaciji v Sloveniji. Če si želita drugačno, enkratno in neponovljivo poroko v osrčju Kamniško – Savinjskih Alp je HOTEL KRVAVEC prava izbira.

Pot pastirskih škratov

Podajte se na Pot pastirskih škratov na Krvavcu, ki odstira skrivnosti pastirske planine in je prava družinska dogodivščina!

Pustolovski park

Pustolovski park Krvavec z aktivnimi doživetji ponuja možnost igre, aktivnega preživljanja prostega časa in celodnevne zabave na prostem. Namenjen je mladim, individualnim rekreativcem pa tudi skupinam ter družinam, ki uživajo v aktivnem preživljanju časa v naravi. Vključuje različne aktivnosti, ki se med seboj dopolnjujejo in tako v enem dnevu lahko doživite vse, kar si želite.

Adrenalinski spusti

Poletni park Krvavec, ponuja tudi 3 nore adrenalinske spuste z gorskimi go-karti in skiroji ali s kolesom po progi Bambino trail, ki je primerna za začetnike v gorskem kolesarstvu in otroke od 7. leta dalje oziroma tiste, ki merijo 140 cm ali več v višino.

Voden pohod na Dolgo njivo

Dolga njiva je najbolj slikovita in idilična planina daleč naokoli. Zdi se, kot da se je čas sploh ne bi dotaknil.