Datum: 4. & 5. Marec 2024
Ura: 8:00
Lokacija: Krvavec
KULINARIČNO DRUŽENJE NA SNEGU
Sedaj že tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje se bo na belih strminah odvijal v ponedeljek, 4. marca 2024, in na enem mestu ponovno zbral znane obraze slovenske gostinske scene, med njimi vrhunske kuharske mojstre, mlade talente, slovenske vinarje in lokalne dobavitelje ter gostince in razvajal vse ljubitelje kulinarike po srcu in duši.
Po žrebu štartnih številk in okusnem Gourmet zajtrku bomo obuli smučarske čevlje, si zapeli smuči in se podali v boj za zmagovalne stopničke na čisto pravi smučarski tekmi za Gourmet pokal.
Za pravo gurmansko razvajanje na Gurmet na snegu bodo kot vedno poskrbeli vrhunski slovenski kuharski mojstri. Tokrat v nekoliko drugačni vlogi - kot mentorji mladim kuharskim talentom, ki se kalijo v slovenskih šolah in bodo skupaj ustvarili prvinske kulinarične kreacije.
Seveda pa Gourmet Cup Ljubljana ne bi bil pravi smučarski dogodek, če ga ne bi zaključili z nepozabno Apres ski zabavo in z glasbenim gostom presenečenja – Samuelom Lucasom.
PROGRAM
Ponedeljek, 4. marec 2024, 8.00-20.00, Plaža Krvavec
- 8.00 Po okusnem Gourmet zajtrku bo sledil žreb štartnih številk.
- 10.00 V napetem boju za zmagovalne stopničke za Gourmet pokal se bodo v kar šestih kategorijah, med njimi tudi posebna kategorija vinarji in deskarji, pomerili stari znanci in novinci.
- 11.00 Za pravo kulinarično razvajanje na Gourmet na snegu bodo tudi tokrat skrbeli mladi kuharski talenti, ki se kalijo v slovenskih šolah in bodo pod budnim očesom vrhunskih kuharskih mojstrov ustvarjali prvinske kreacije:
- Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana & chef Igor Jagodic (Restavracija Strelec)
- Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled & chef Simon Bertoncelj (Hotela Sava, Hotela Toplice Bled)
- Biotehniški izobraževalni center Ljubljana - BIC Ljubljana & chef Luka Košir (Grič)
- Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor & chef Sebastjan Plevčak (Restavracija in kavarna Sedem)
- Srednja gostinska in turistična šola Radovljica & chef Davor Družinec (Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije)
- Srednja poklicna in strokovna šola Zreče & chef Andrej Smogavc (Restavracija Spargus)
- Strokovni izobraževalni center Alma M. Karlin Celje & chef Rok Martinčič (Gostilna Jež)
- 16.00 Zaključili bomo v stilu - z nepozabno Apres ski zabavo in posebnim glasbenim presenečenjem, letos kar na Plaži Krvavec – obiskal nas bo Samuel Lucas!
Torek 5. marec 2024, 18.00-21.00, Krožno kabinska žičnica
- 18.00 Gourmet Večerja na zajli z gostujočim chefom
Chefi